Nieuwe Verpleegafdeling MCH Antoniushoeve, Leidschendam

projectvoor
projectna
projectimg
Omschrijving:

Nieuwbouw verpleegafdelingen 120 bedden met parkeergarage

In opdracht van MCH Antoniushoeve in Leidschendam, heeft Prent-Landman Architecten de opdracht gekregen het ziekenhuis uit te breiden met een nieuwe verpleegafdeling.

De nieuwe verpleegafdeling wordt een u-vormig gebouw op de plaats van de huidige parkeerplaats. Tussen het nieuwe gebouw en het bestaande ziekenhuis komt een nieuwe centrale hal die duidelijk zichtbaar wordt door de luifel van de entree. Het parkeren verdwijnt in het gebouw op de begane grond en kelder waardoor het niet zichtbaar is vanaf de straat. De centrale hal wordt een mooi en lichte ruimte.

De centrale balie is duidelijk zichtbaar bij binnenkomst. Tegenover de centrale balie liggen ook de liften en het riante trappenhuis naar de nieuwe kliniek. Tegenover de liften komt de nieuwe doorgang naar de poliklinieken in het bestaande ziekenhuis. Achterin de centrale hal komt de nieuwe bloedafname, ernaast ligt het nieuwe restaurant waar rustig koffie gedronken kan worden wachtend op beurt bij de bloedafname.

Aan de andere kant komt een lounge plek waar men kan wachten op het bezoek. Op de 1e en 2e verdieping bevindt zich de verpleegafdeling. Bij de ingang zijn balies gesitueerd waar je terecht kunt voor informatie. Alle kamers hebben uitzicht naar buiten. Inpandig liggen in de gang enkele functionele ruimtes.

De bedkamers aan de binnenzijde kijken uit op de binnentuin welke gesponsord wordt door de vrienden van Antoniushove. In de kliniek komen ook ontmoetingsplekken om buiten de kamer zijn familie en vrienden te ontvangen. De meeste kamers zijn 1 persoonskamers. Ze worden hotelachtig ingericht. Ze zijn mooi licht door ramen die bijna kamer breed en hoog zijn. De ramen liggen terug in de gevel waardoor een overgangs gebiedje ontstaat van binnen naar buiten waardoor ook meer gevoel van veiligheid en privacy ontstaat.

Voor de gevel worden speciaal voor dit gebouw tegels ontwikkeld licht van kleur maar door de kleur schakering en matheid zijn deze niet hinderlijk reflecterend naar de buurt. De lichte gevel is passend bij de architectuur van de woningen in de buurt. De kozijnen krijgen een donkere kleur en de houten accenten in de gevel dragen verder bij aan een vriendelijke uitstraling.


Opdrachtgever:

Medisch Centrum Haaglanden


Categorie: