BUREAU
235
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-235,bridge-core-2.3.3,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-1.11.0,qode-theme-mcpherson's,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

BUREAU

Geschiedenis Prent-Landman architecten

Prent-landman architecten is ontstaan uit het bureau Luthmann en Prent. Luthmann is vooral bekend van zijn ontwerp voor Radio Kootwijk en het voormalige stadhuis aan de Burgemeester Patijnlaan  in Den Haag. Vanaf  1952 werkte Luthmann met architect Wim Prent samen, met wie hij zich op 1 juni 1963 associeerde. Op 1 juli 1969 beëindigd Luthmann zijn samenwerking met Prent. Prent ging een samenwerking aan met de architect Wim Landman. Luthmann bleef als adviseur werkzaam. Gezamenlijke werken van Luthmann en Prent zijn het Rode Kruisziekenhuis in Den Haag en het agentschap van de Nederlandsche Bank in Eindhoven, beide voltooid in 1960.

Wim Landman en Wim Prent (foto hierboven) werken geruime tijd samen met hun eigen bureau binnen hetzelfde kantoor dit was voor de medewerkers af en toe erg verwarrend “voor wie werk ik vandaag” Dit ging 5 jaar zo door tot op 1maart 1974 Prent-Landman architecten BV officieel werd opgericht. Het bureau had in die tijd zeer diverse en gerenommeerde opdrachtgevers zoals de Norit fabrieken, de Nederlandse Bank en het Astma centrum te Davos.

 

In 1993 ging Wim Prent met pensioen en zette Wim Landman het bureau voort. De naam bleef hetzelfde omdat deze landelijk bekendheid had. Grote opdrachtgevers waren het Medisch Centrum Haaglanden, nu HMC en de Zuster Kueter Stichting nu Woonzorggroep Samen en Natuurmonument  0p 4 maart 2006 kwam Wim landman onverwacht te overlijden. Zijn zoon Remco Landman is sindsdien de eigenaar van het bureau. Sinds september 2000 maakt Nienke Ettema, als architect, deel uit van ons team. Onze opdrachtgevers zijn nog steeds divers ze komen uit de zorg, zoals, HMC, GGD, Staat bouwadvies, Parnassia, maar we transformeren ook monumentale panden naar luxe appartementen voor bijvoorbeeld Marma vastgoed.