SEH & Radiologie Westeinde ziekenhuis, Den Haag
446
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-446,bridge-core-2.3.3,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-1.11.0,qode-theme-mcpherson's,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

SEH & Radiologie Westeinde ziekenhuis, Den Haag

hart van het trauma ziekenhuis
Categorie
Zorg
Over dit project

Eind 2018 is de vernieuwde Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Westeinde ziekenhuis geopend. 3 jaar lang werd aan het project in fases gewerkt omdat de SEH wel open moest blijven tijdens de bouw. Per jaar worden momenteel op de SEH Westeinde 60.00 patiënten behandeld. De oude SEH was hiervoor te klein en erg onoverzichtelijk Uitbreiding was mogelijk omdat de SEH aan een binnenplaats lag die bebouwd kon worden. En bovendien hebben we de inpandige ambulancehal bij de SEH getrokken en een nieuwe externe ambulance hal gebouwd.

 

Om de SEH overzichtelijk te maken hebben we 2 hoofdassen gemaakt waardoor ondanks de grote afstanden overzicht is over de hele SEH. Op de kruising van beide assen ligt de centrale receptiebalie, vanuit dit punt is de hele SEH te overzien.

 

Ook hebben we de diverse functies geclusterd zodat er korte looplijnen zijn voor de diverse disciplines. Direct bij de hoofdingang ligt de huisartsenpost met de triage kamers, de centrale wachtruimte en de receptiebalie. Naast de huisartsenpost ligt de lowcare unit door deze naast elkaar te plaatsen kunnen de kamers multifunctioneel gebruikt worden door zowel huisartsen als SEH. Aan het begin van de hoofd-as ligt de nieuwe ambulance hal met direct daarna het trauma cluster met coördinatie balie, traumakamers, IC-kamer, en dubbele CT ruimte. De behandelkamers zijn geclusterd om een centrale balie met werkplekken voor artsen en verpleegkundigen, zodat deze zicht hebben op alle patiënten. Kinderen worden behandeld in speciaal voor kinderen ingerichte behandelkamers ook is er een aparte kinder wachtruimte Deze kamers liggen een beetje afzijdig zodat kinderen niet geconfronteerd worden met heftige situaties.

 

Tegelijk met de verbouw van de SEH is een deel van de Radiologie afdeling naar de begane grond verplaatst aansluitend aan de SEH. Dit is klantvriendelijk omdat diagnose en behandeling op 1 afdeling plaatsvind en het komt de samenwerking van personeel van SEH en Radiologie ten goede. Ook is er binnen het trauma blok een Neuroangiokamer gerealiseerd zodat mensen die binnen komen met hersenletsel snel kunnen worden gediagnosticeerd en doeltreffend behandeld. De SEH van het Westeinde ziekenhuis heeft als enige in Nederland een dergelijke kamer.

 

Door samengaan met het Bronovo ziekenhuis is de SEH recent alweer verbouwd t.b.v. Behandelkamers voor de eerste hart hulp. Een SEH zit vol dynamiek dit maakt het zo boeiend om aan te werken.